Ben je van plan om zonnepanelen op een plat dak te plaatsen? Dan biedt Solarloods je de perfecte oplossing met ons assortiment aan montagematerialen. Het installeren van zonnepanelen op een plat dak is een slimme manier om maximaal te profiteren van zonne-energie, omdat je meer controle hebt over de oriëntatie en opstelling van de panelen. Met het juiste montagemateriaal zorg je voor een veilige en efficiënte installatie, waardoor je optimaal gebruik kunt maken van de zon.

Voordelen van montage zonnepanelen op een plat dak

De montage van zonnepanelen op een plat dak heeft verschillende voordelen. Een belangrijk aspect is de keuze van de hoek en de afstand tussen de panelen. Dit is essentieel voor stabiliteit en efficiëntie van het systeem. Solarloods werkt samen met het Nederlandse merk Esdec, dat het Flatfix Fusion systeem heeft ontwikkeld, speciaal voor platte daken. Dit systeem zorgt voor een optimale plaatsing van je panelen. Hierdoor kunnen ze de maximale hoeveelheid zonne-energie opvangen en beschermen ze tegen diverse weersomstandigheden.

Verschillende opstellingen

Met Flatfic Fusion van Esdec kun je kiezen voor een Zuidopstelling, waarbij alle panelen dezelfde kant op wijzen. Of kies voor een Oost-Westopstelling, waarbij de panelen in de vorm van een dakje worden geplaatst. De Oost-Westopstelling biedt het voordeel dat de energieopwekking beter over de dag wordt verdeeld en vaak ruimte biedt voor meer zonnepanelen. Dat kan resulteren in een hogere totale opbrengst.

Zelf zonnepanelen plaatsen plat dak

Voor de doe-het-zelver is het Flatfix Fusion systeem van Esdec een uitkomst. Het is gebruiksvriendelijk en biedt duidelijke instructies, waardoor zelfs de minder technisch aangelegde consument met vertrouwen zonnepanelen kan plaatsen op een plat dak. De handleiding en instructievideo’s bieden een helder stappenplan voor een veilige en eenvoudige installatie.

Montagematerialen plat dak bij Solarloods

Esdec’s Flatfix Fusion staat bekend om zijn installatiegemak en voldoet aan de gangbare normen in Nederland. Heb je hulp nodig bij het samenstellen van je pakket? Dan staat ons team klaar om je te helpen met deskundig advies en ondersteuning. Neem contact met ons op via 0854 - 015954 of stuur een e-mail naar [email protected].