Een stringomvormer is een apparaat dat de door zonnepanelen opgewekte gelijkstroom (DC) omzet in wisselstroom (AC). Deze omzetting is belangrijk omdat de meeste huishoudelijke apparaten en het elektriciteitsnet op wisselstroom werken. De efficiëntie van een stringomvormer speelt een grote rol in de algehele prestaties van je zonne-energiesysteem.

Verschillende soorten stringomvormers bij Solarloods

Bij Solarloods hebben we een divers aanbod aan stringomvormers, geschikt voor verschillende soorten zonne-energiesystemen:

  • - 1-fase stringomvormers: ideaal voor kleinere residentiële zonne-energiesystemen. Deze omvormers zijn perfect voor huishoudens die een efficiënte, maar compacte oplossing nodig hebben.
  • - 3-fase stringomvormers: geschikt voor grotere residentiële en commerciële installaties. Deze omvormers kunnen grotere hoeveelheden elektriciteit aan. Dat maakt ze ideaal voor systemen met een hogere energiebehoefte.
  • - Off-grid stringomvormers: deze zijn ontwerpen voor systemen die niet verbonden zijn met het elektriciteitsnet. Ze zijn perfect voor afgelegen locaties en bieden een betrouwbare energiebron waar het net niet beschikbaar is.

Als premium partner van Growatt, kiezen wij bewust voor Growatt omvormers. Met de groeiende populariteit van zonne-energie zijn er steeds meer merken die zonnepanelen en omvormers aanbieden. Growatt onderscheidt zich door zich specifiek te richten op het produceren van omvormers voor zonnepanelen. Deze focus op kwaliteit en innovatie maakt Growatt een fijne keuze voor ons assortiment.

Stringomvormer of micro-omvormer?

Naast stringomvormers bieden we ook micro-omvormers. Het belangrijkste verschil tussen deze twee types is dat micro-omvormers op individuele zonnepanelen worden aangesloten, terwijl stringomvormers verbonden zijn met een reeks panelen. De keuze tussen een stringomvormer en een micro-omvormer hangt af van onder andere de grootte van de installatie en de aanwezigheid van schaduw.

Waarom kiezen voor stringomvormers van Solarloods?

  • - Concurrerende prijzen: door directe import kunnen we onze stringomvormers tegen concurrerende prijzen aanbieden.
  • - Diversiteit in productaanbod: of je nu een klein residentieel systeem of een groot project hebt, bij Solarloods vind je de perfecte stringomvormer.
  • - Snelle levering: bestel je voor 12.00 uur? Dan verzenden wij je bestelling binnen 3 dagen. Zo profiteer jij snel van zonne-energie.
  • - Expertise en advies: ons team van experts staat klaar om je te adviseren over de beste stringomvormer voor jouw zonne-energiesysteem.
  • - Kwaliteitsgarantie: al onze stringomvormers zijn zorgvuldig geselecteerd op kwaliteit en duurzaamheid, zodat je verzekerd bent van een betrouwbaar systeem.

Stringomvormer bestellen bij Solarloods

Klaar om over te stappen op duurzame energie? Bestel gelijk jouw stringomvormers of neem contact op met onze klantenservice  voor extra advies en ondersteuning. Wij staan klaar om je te begeleiden bij het maken van de juiste keuze.