Elk zonne-energiesysteem vereist een betrouwbare omvormer die de opgewekte energie kan omzetten van gelijkstroom (DC) naar wisselstroom (AC). Wij kennen de cruciale rol van omvormers in dit proces. Vandaar onze samenwerking met alleen toonaangevende merken Growatt op het gebied van string omvormers en hybride string omvormers en Enphase op het gebied van micro-omvormers. Dat biedt de zekerheid van hoogwaardige omvormers die garant staan voor prestaties, duurzaamheid en betrouwbaarheid.

Ons assortiment omvormers

- String omvormers: Dit is de meer traditionele wijze van omvormen van stroom, waarbij de stroom en de spanning van meerdere panelen in een rij (een string) bij elkaar wordt opgeteld en in zijn geheel wordt omgevormd tot wisselstroom die gebruikt kan worden in de woning of waar dan ook. Deze omvormers zijn vooral geschikt voor situaties waarin er geen of slechts beperkte belemmering is van de zoninstraling, dus weinig schaduwvorming op de zonnepanelen. Wij hebben voor het assortiment string omvormers gekozen voor het merk Growatt dat een van de grootste en meest toonaangevende spelers is in de markt. Voordelen van deze omvormers is dat slechts een omvormer nodig is voor het omvormen van alle opgewekte energie en dat heeft een financieel voordeel. Wat als nadelig kan worden ervaren is dat de stringomvormer (uiteraard afhankelijk van het totale vermogen) groot is en dat daarvoor een plek in de woning of een bijgebouw moet worden gevonden. Hoewel redelijke beperkt maakt de string omvormer wel wat geluid als hij zijn best moet doen.
- Hybride string-omvormers: Deze omvormers hebben in de basis dezelfde eigenschappen als de reguliere string-omvormers, maar bieden daarnaast ook de mogelijkheid van opslagoplossingen. Dit is perfect voor gebruikers die hun zonne-energie willen opslaan voor later gebruik of in ieder geval vast voorbereid willen zijn op het later toevoegen van een batterij aan hun systeem. Ook voor de hybride omvormers hebben wij gekozen voor het merk Growatt.
- Micro-omvormers: Micro-omvormers werken net iets anders dan de string-omvormers. Deze omvormers worden achter elk individueel zonnepaneel geplaatst en vormen dus de gelijkstroom van ieder afzonderlijk paneel direct om in wisselstroom. Ze zijn ideaal voor situaties waarbij de zonnepanelen soms een gedeelte van de dag in de schaduw liggen omdat ze zorgen dat elk zonnepaneel zijn optimale rendement haalt. Ook voor mensen die niet zitten te wachten op een omvormer in huis of daar zelfs geen plek voor hebben, is dit de perfecte oplossing. Op het gebied van micro-omvormers hebben wij gekozen voor het merk Enphase dat al jaren leidend is op het gebied van micro-omvormers en de lat enorm hoog heeft gelet op het gebied van gebruiksgemak en kwaliteit.

Voordelen van Solarloods

Wanneer u kiest voor een omvormer bij Solarloods kiest, kiest u voor kwaliteit. Onze omvormers zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van strenge kwaliteitsnormen. Wij bieden alleen producten aan van de hoogste kwaliteit die bekend staan om hun prestaties en duurzaamheid.

Daarnaast krijgt u bij ons niet alleen een product, maar ook onze jarenlange ervaring en expertise. Op die manier kunnen wij u helpen bij de beste oplossing voor uw situatie. We begrijpen dat elke klant uniek is, en daarom streven we ernaar om persoonlijke ondersteuning en begeleiding te bieden bij elke stap van in het proces.