Micro-omvormers zijn kleine elektronische kastjes die achter elk zonnepaneel geplaatst worden. Deze omvormers zetten de gelijkstroom opgewekt door je zonnepanelen om naar wisselstroom welke direct naar je meterkast kan. Micro omvormers worden parallel aangesloten wat betekend dat elke omvormer afzonderlijk van de rest werkt en uit te lezen is. Het grootste voordeel hiervan is dat bij bijvoorbeeld schaduw op het ene zonnepaneel er geen nadelig effect is op het andere zonnepaneel.

Een ander voordeel van micro omvormers is dat er geen grote omvormer  binnen in de woning hoeft opgehangen te worden. Er loopt vanaf het dak enkel één stroomkabel rechtstreeks naar de meterkast.

DMS Solar verkoopt micro omvormers van het kwaliteitsmerk Enphase. Deze omvormers zijn uiterst betrouwbaar en hebben een garantie van maar liefst 25 jaar.

Zijn er dan nadelen aan micro omvormers?
Ja, eigenlijk is er maar één nadeel en dat is de prijs..
De investering voor micro omvormers is een stuk hoger dan wanneer je een stringomvormer toepast (één omvormer voor het gehele systeem). Daarom raden wij micro omvormer alleen aan wanneer de zonnepanelen op een dak komen te liggen waar veel schaduw op valt.

Twijfel je eraan of micro omvormers voor jou de juiste keus zijn? Neem gerust contact met ons op.