Grote voorraad
Eigen import
Scherpe prijzen
Snelle levering: Voor 12:00 uur besteld, binnen 3 dagen verzonden!
9.9 tm-wwk
De salderingsregeling voor zonnepanelen in Nederland uitgelegd

De salderingsregeling voor zonnepanelen in Nederland uitgelegd

0 reactie minuten lezen
Alles wat je moet weten over de werking van de Nederlandse salderingregeling.

Voor iedereen die zonnepanelen overweegt of al heeft, is de salderingsregeling een relevant begrip. Maar wat is het precies en waarom is het zo belangrijk voor huiseigenaren in Nederland? In dit artikel duiken we diep in het onderwerp en bieden we u een duidelijk overzicht.

Wat is de salderingsregeling van zonnepanelen en waarom bestaat het?

De salderingsregeling is in het leven geroepen om duurzame energie te bevorderen. De Nederlandse overheid erkende het potentieel van zonne-energie en begreep dat de initiële kosten van de installatie van zonnepanelen voor velen een struikelblok zou kunnen zijn. Met de salderingsregeling konden huiseigenaren de elektriciteit die ze zelf niet gebruikten, terugleveren aan het net en zo hun energierekening verlagen.

Hoe de saldering voor zonnepanelen werkt

In de praktijk is het concept vrij eenvoudig. De stroom die je zonnepanelen genereren wordt eerst gebruikt om je eigen energieverbruik te dekken. De stroom die je niet verbruikt, wordt teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. Op je energierekening staat hoeveel stroom je hebt verbruikt en hoeveel je hebt teruggeleverd. De energie die je teruglevert wordt afgetrokken van je verbruik, dit wordt salderen genoemd.

De voorwaarden voor de salderingsregeling 

Er zijn enkele voorwaarden om in aanmerking te komen voor de salderingsregeling. Ten eerste moet je een kleinverbruiker zijn, wat betekent dat je aansluiting een doorlaatwaarde heeft van maximaal 3x80 Ampère. Ten tweede, je moet een zogenaamde slimme meter hebben die het verbruik en de teruglevering apart kan meten.

Conclusie: De salderingsregeling voor zonnepanelen

De salderingsregeling is een waardevol onderdeel van de energietransitie in Nederland. Het stimuleert de productie van duurzame energie en maakt de overstap naar zonne-energie financieel aantrekkelijker voor huiseigenaren. De voorwaarden zijn vrij eenvoudig, en met een slimme meter en een zonnepanelen installatie kan iedereen nog van deze regeling profiteren. Wil je losse zonnepanelen kopen maar kom je er zelf niet uit? Neem contact met ons op en wij helpen je graag bij het maken van je keuze! 

Vergelijk producten0