Grote voorraad
Eigen import
Scherpe prijzen
Snelle levering: Voor 12:00 uur besteld, binnen 3 dagen verzonden!
9.9 tm-wwk
Waarom je zonnepanelen onder een hoek plaatst?

Waarom je zonnepanelen onder een hoek plaatst?

0 reactie minuten lezen
In dit blog leggen we uit waarom het zo belangrijk is om zonnepanelen onder een hoek te plaatsen en niet vlak op het dak. Deze vraag krijgen wij nog wel eens van mensen die hun zonnepanelen zo min mogelijk willen zien.

Bij het installeren van zonnepanelen komt meer kijken dan je zou denken. Een van de belangrijkste aspecten is de hoek waarin ze worden geplaatst. Waarom leggen we zonnepanelen niet gewoon plat op het dak? Hier volgt een uitleg.

De hoek van zonnepanelen is cruciaal voor de efficiëntie van hun energieopwekking. Zonnestralen zijn het meest effectief als ze loodrecht op het paneel vallen. Door de panelen onder een hoek te plaatsen, kunnen ze de zon beter 'volgen' en gedurende de dag meer zonlicht opvangen.

Een andere reden om panelen onder een hoek te plaatsen, is om te zorgen voor een goede afwatering. Bij platte installatie kunnen regenwater en vuil ophopen op de panelen, wat leidt tot minder efficiëntie en mogelijke schade.

De ideale hoek is afhankelijk van de geografische locatie. In Nederland ligt deze over het algemeen tussen 15 en 36 graden. Ook de oriëntatie is belangrijk; zonnepanelen presteren het best als ze naar het zuiden zijn gericht. Echter, er zijn goed argumenten te bedenken om de panelen in een zogenaamde oost-westopstelling te plaatsen, maar daar zullen we indit blog niet verder op ingaan.

Hoewel de positionering en hoek van zonnepanelen belangrijk zijn, kunnen moderne zonnepanelen en omvormers nog steeds aanzienlijke energie leveren, zelfs als de omstandigheden niet optimaal zijn. Het is altijd raadzaam om advies in te winnen bij een specialist in zonne-energie om de beste configuratie voor jouw situatie te bepalen.

Kortom, het plaatsen van zonnepanelen onder een hoek is een kwestie van het maximaliseren van energieopwekking, het verlengen van de levensduur van de panelen en het zorgen voor optimale werking, ongeacht het weer. Wil je losse zonnepanelen kopen maar kom je er zelf niet uit? Neem contact met ons op en wij helpen je graag bij het maken van je keuze! 

Vergelijk producten0