Grote voorraad
Eigen import
Scherpe prijzen
Snelle levering: Voor 12:00 uur besteld, binnen 3 dagen verzonden!
9.9 tm-wwk
Moet je verplicht zonnepanelen aanmelden om energie terug te leveren?

Moet je verplicht zonnepanelen aanmelden om energie terug te leveren?

0 reactie minuten lezen
Niet iedereen is ermee bekend dat je zonnepanelen na het plaatsen moet aanmelden, In deze blog zetten we uiteen waarom dat is en vertellen we je hoe je dat kunt doen.

Als je overweegt zonnepanelen te installeren, vraag je je misschien af of je deze moet aanmelden om energie te kunnen terugleveren. Het antwoord is: ja, het is verplicht om je zonnepanelen aan te melden.

Waarom en wanneer moet ik zonnepanelen verplicht aanmelden?

Het aanmelden van je zonnepanelen is verplicht en essentieel om veilig en efficiënt energie te kunnen terugleveren aan het net. Deze verplichting is er om de netbeheerder te informeren dat je een bron van energie aan het net toevoegt. Hierdoor kan de netbeheerder ervoor zorgen dat het net stabiel blijft en veilig kan omgaan met de extra energie.

Hoe zonnepanelen aanmelden?

Het aanmelden doe je bij je netbeheerder. Dit is de organisatie die verantwoordelijk is voor het transport van elektriciteit in jouw regio. Dit is niet je energieleverancier, maar het bedrijf dat de energie-infrastructuur beheert.

Het aanmeldingsproces is vrij eenvoudig. Na de installatie van je zonnepanelen, ga je naar de website www.energieleveren.nl. Hier vul je een formulier in met informatie over je installatie. Deze informatie wordt dan gedeeld met je netbeheerder.

Wie moet zonnepanelen aanmelden?

In de meeste gevallen is het de verantwoordelijkheid van de eigenaar van de zonnepanelen om ze aan te melden. Echter, sommige installateurs bieden aan om deze taak voor je te voltooien als onderdeel van hun service. Het is belangrijk om dit te bespreken met je installateur voor of tijdens de installatie.

Samenvattend, het aanmelden van je zonnepanelen is een verplichte stap als je energie wilt terugleveren aan het net. Het is een eenvoudig proces dat zorgt voor de veiligheid en stabiliteit van ons elektriciteitsnet. Of je dit zelf doet of het overlaat aan je installateur, zorg ervoor dat het gebeurt. Wil je losse zonnepanelen kopen maar kom je er zelf niet uit? Neem contact met ons op en wij helpen je graag bij het maken van je keuze! 

Vergelijk producten0